NBA timovi već su na početku ljeta potrošili nestvarne cifre na ugovore najvećih zvijezda.

Posljednji u nizu ogromnih ugovora potpisao je Bradley Beal kojem će Washington Wizardsi u narednih pet godina isplatiti 251 milion dolara.

Ova cifra, ali i ostale koje su brojne NBA zvijezde dobila u prethodnom periodu, šokirala je legendarnog Charles Barkleya. On je dao komentar na potpis Bradleya Beala.

“Da vam nešto kažem. Volim svoju majku koja je preminula prije nekoliko godina, ali kad god vidim neki od ovih ugovora poželim otići na groblje, iskopati je i reći: ‘Zašto me nisu rodila malo kasnije? Samo nekoliko godina kasnije'”, rekao je Charles Barkley.

“Neka Bog blagoslovi ove momke. Ja sam zaradio više od Bila Russella, Kareema, koji su bolji igrači od mene. Bog ih blagoslovio, dobar je posao uzeti ovakve cifre”, poručio je Barkley.

Legendarni Sir Charles je tokom košarkaške karijere od ugovora zaradio ‘samo’ 40 miliona dolara, što je cifra koju velike NBA zvijezde u današnje vrijeme zarade za jednu sezonu.

Mnogo više novca stiglo je od sponzora, a trenutno je Barkley pod ugovorom s TNT-om gdje radi kao analitičar i prima milion i po dolara na godišnjem nivou.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here