Treneri Željezničara i Sarajeva su govorili o predstojećem 118-tom derbiju koji se igra 6. aprila, na dan grada Sarajeva.
Oba trenera napominju kako je utakmica bitna za obje ekipe, da će dati sve od sebe na terenu te da se nadaju kako će derbi proći bez incidenata, u prijateljskom duhu.

“Mi ćemo učiniti sve da ovaj derbi protekne u prijateljskom tonu, prije svega što se igra na Dan grada Sarajeva. Nadam se da će publika nakon utakmice imati razloga da prepričava sve ono što su vidjeli na terenu”, rekao je Osim.
“Drago mi je na jednom mjestu vidjeti osobe koje su pisale historiju jednog i drugog kluba. Gradski derbi se prvi put igra na Dan grada Sarajeva, a naša obaveza je da učinimo sve da na terenu sve prođe korektno. Nadam se da će igrači dati svoj maksimum i pokazati se u najboljem izdanju. Bodovi su potrebni i jednoj i drugoj ekipi, nadam se da će utakmcia biti fer i sportska, muška, jer potrebni su bodovi i nama i Željezničaru. Nadam se da će na tribinama sve proći fer i korektno”, istakao je Musemić.

Sarajevo će na Grbavici imati jaku podršku budući da je za navijače Sarajeva rezervisano 1500 ulaznica koje su već gotovo rasprodane.
Ostao je još mali broj ulaznica, a prodaja traje još sutra od 9 do 16 sati u FK Sarajevo fan shopu. Derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu na stadionu Grbavica od 19:30 sati.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here