Jučer je u Sloveniji završeno prvenstvo i prvi put prvak je postala ekipa Celja, koja je jučer na svom terenu odigrala neriješeno (2:2) sa Olimpijom iz Ljubljane i slavlje je moglo da krene.

Mi smo kontaktirali sjajnog odbrambenog igrača Advana Kadušića, koji je u Celje stigao u zimskom prelaznom roku iz Zrinjskog i odmah postao standardni prvotimac Celja.

Ovo je treća titula u karijeri 22-godišnjeg Kadušića, prije toga osvajajo je titule sa Zrinjskim u sezoni 17/18 i sa Sarajevom u sezoni 14/15.

“Osjećaj je fenomenalan, najblaže rečeno. Biti prvak u nećemu što najviše voliš je najljepši osjećaj. Još nismo ni svjesni šta smo napravili i koliki je to uspjeh za klub. Izuzetna mi je čast što sam dio kluba i što sam pomogao klubu svojim igrama da osvoji dugo čekani trofej prvaka Slovenije. Svaka od tri titule je prelijepa i ne mogu od izdvojim koja mi je najdraža, ali ovo što smo napravili sa Celjem kada niko nije očekivao da bi baš mi mogli osvojiti ligu je fenomenalno. Nadam se da ću ih ako Bog da kroz karijeru još osvojiti i opet osjetiti ovaj neopisiv osjećaj. Hvala svima na čestitkama od srca” rekao je za bhlopta.com Advan Kadušić.

Treba napomenuti da je Kadušić od kako je postao član Celja na svakoj utakmici bio prvotimac i bio vrlo često izabran u timu kola, a uspio je postići i dva pogotka. Ugovorom sa Celjem je vezan još dvije godine.

Prošao je sve omladinske selekcije BiH i nada se da će svojim igrama zaslužiti i poziv u A selekciju Bosne i Hercegovine.

Svoje prve nogometne korake je napravio u Omladincu iz Sanice kod Ključa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here