Advan Kadušić (22) u januaru ove godine potpisao je ugovor sa slovenskom ekipom Celja do ljeta 2022. godine.

Kadušić je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com i otkrio nam kako mu je u Celju.

“O klubu imam samo riječi hvale, sve je super. Ekipa je dobra, sve je lijepo posloženo. Dosta se forsiraju mladi igrači što je odlično za klub i razvoj lige.”

U subotu igrate derbi u Ljubljani protiv Olimpije, koja je lider na tabeli sa 53 boda, dok vi zauzimate drugo mjesto sa 48 bodova, pa kakva su vaša očekivanja pred polazak u Ljubljanu.

“Mislim da će biti dobra utakmica sa dosta trke i zalaganja na obje strane. Ulog je sigurno velik, mi idemo na pobjedu kao i svaku utakmicu ali sigurno da će utakmica biti interesanta do kraja.”

Kadušić je prije Celja dvije godine nosio dres Zrinjskog i u razgovoru za naš portal bhlopta.com uporedio je Premijer ligu BiH i Prvu ligu Telekom Slovenije.

“Ovdje se igra brži i otvoreniji nogomet sa dosta tranzicije, ekipe igraju za gol više. Dok je u Bosni i Hercegovini dosta tvrđi nogomet i dosta se ekipa bazira na defanzivu i na prekide, a i tereni u BiH uslovljavaju tome da se ne može baš neka brža igra razviti.”

Advan Kadušić je prije Celja i Zrinjskog igrao još za Sarajevo, FK Krajinu i Omladinac iz Sanice kod Ključa, gdje je i napravio svoje prve nogometne korake.

Kadušić je igrao za omladinske selekcije BiH.

Treba napomenuti i to da je Kadušić prije nekoliko dana obnovio članarinu za 2020. godinu u NK Omladinac iz Sanice, gdje je igrao za pionirske selekcije ovog kluba.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here