Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ajdin Hasić, govorio je za turske medije o o svojoj karijeri, povredi koju ostavlja iza sebe i reprezentaciji BiH.

Hasić je u dresu mlade reprezentacije BiH doživio tešku povredu križnih ligamenata i nju je ostavio iza sebe.

“Po mom uvjerenju, sve dolazi od Boga. Možda mi je taj nesretni događaj više otvorio oči i dao mi priliku da jasnije sagledam neke stvari. Prošao sem četveromjesečnu rehabilitaciju u Srbiji. Radio sam tamo po 10 sati i bilo je teško. Samo sam trenirao i spavao, nisam mogao ništa drugo raditi”, rekao je Hasić.

“U početku nisam imao prilika i bilo mi je teško. Bio sam sretan u Zagrebu gdje sam živio šest godina i početak u Turskoj nije bio lak. Počeo sam da igram, da dajem golove i doprinosim rezultatu, a onda sam doživio povredu. Trudim se da u narednoj sezoni pokažem pravog Hasića”, dodaje nekadašnji veliki talent Dinama.

Hasić ima ugovor s Bešiktašom do 2024. godine, a govorio je i o Edinu Višću.

“Često se viđamo, čak smo i ljetovali zajedno i trenirali tokom ovog ljeta. Svi govore sjajne stvari o njemu. Puno mi je pomogao kada sam prvi put došao u Tursku. Javljao mi se na telefon i uvijek je pričao sa mnom, kad god mi je trebalo. Veoma sam mu zahvalan. Reprezentaciju je napustio jer je smatrao da je došlo vrijeme za novu generaciju. Kod nas nije bitno u reprezentaciji ko je Bošnjak, Hrvat ili Srbin. Mi smo na terenu svi jedno”, dodaje Hasić.

Ajdin Hasić je za mlade Zmajeve odigrao četiri meča.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here