U posljednjem kolu jesenjeg dijela Prve lige Telekom Slovenije derbi susret  igrao se u Ljubljani, gdje je ekipa Domžala minimlanim rezultatom O:1 slavila protiv domaćina  Olimpije.

Strijelac jedinog pogotka  bio je  naš nekadašnji reprezentativac Senijad Ibričić iz jedanaesterca u 53. minuti.

Velike zasluge za treću uzastopnu pobjedu Domžala imao je i njihov čuvar mreže 25-godišnji Ajdin Mulalić koji je nekoliko puta izvanredno  intervenisao i sačuvao svoju mrežu netaknutu.

Golman Domžala Ajdin Mulalić  uvršten je   u idealni tim 20. kola Prve lige Telekom Slovenije.

„ Utakmica je bila izuzetno teška, pobjednika je odlučio samo jedan pogodak. Mislim da smo pobjedu zaslužili, nakon vrlo lošeg početka ove sezone, ali polako se  vraćamo  u formu i na proljeće  bićemo bolji. Tri pobjede u posljenje tri utakmice, tako da na odmor smo otišli optimistički i motivisani za proljetni dio prvenstva”, kaže Mulalić  pa nastavlja:

„Početak sezone je bio najlošiji otkad sam član Domžala. Rezultati nisu bili baš najbolji, čemu su doprinijele velike promijene u sastavu. Trebalo je vremena da se igrači naviknu jedni na druge, kao i na novog trenera. Međutim mislim da polako dolazimo u formu i svaku utakmicu igramo bolje“, rekao je  Ajdin Mulalić za bhlopta.com

Ajdin Mulalić (25) je rođen u Bužimu, gdje je u Vitezu iz Bužima i započeo svoju nogometnu karijeru, da bi  kao mladi perspektivan golman došao u redove Domžala 2010. godine.

Tvrdi da je svojim zalaganjem u dresu Domžala u prvom dijelu prvenstva zadovoljan, ali da uvijek može bolje.

„Sa prvim dijelom ove sezone  sam po prilično zadovoljan, ali uvijek može bolje. Odmor je kratak, a onda slijede pripreme za proljetni dio prvenstva. Siguran sam da će nam pripreme  dosta doprinijeti, da se još bolje uigramo i fizički spremimo za ostatak prvenstva“, rekao je Mulalić za kraj razgovora za bhlopta.com .

Ajdin Mulalić svlačionicu u Domžalama dijeli sa mladim Arnelom Jakupovićem i našim bivšim reprezentativcem Senijadom Ibričićem koji je kapiten Domžala.

Jesenji dio Prve lige Telekom Slovenije, ekipa Domžala je završila na šestom mjestu sa 25 bodova, dok je jesenji prvak Olimpija sa 42 osvojena boda.

Domžale sa priprema poćinju  6. januara a pripreme će odraditi u Umagu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here