Alem Huseinović 18-godišnji talentovani košarkaš, neko je ko mnogo obećava i mnogi stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru.

Trenutno živi u Phoenixu i priprema se da igra na koledžu D1 na University of Nevada, a igrao je za srednju školu Phoenix Prep. Igra na poziciji playmakera i trenutno je najbolji na toj poziciji u Americi.

Svoje prve košarkaške korake je napravio sa pet godina, kao pionir osvojio je prvo mjesto na državnom takmičenju sa KK Kengur iz Zenice 2016. godine.  

Huseinović je bio najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH, odnosno najefikasniji igrač kvalifikacija za A diviziju koje je održano od 9. do 18. augusta 2018. godine u Sarajevu. Česima je dao 15, Bjelorusiji 10, Kosovu 17, Švicarskoj 22 , Ukrajini 23, Islandu 18, Makedoniji 26 i Rusiji 15 poena. Dakle, ukupno 128 poena u osam susreta u kojima su bh. kadeti samo jednom poraženi i to protiv Rusije u finalnom susretu. Ipak, srebrena medalja i plasman u diviziju A ima zlatni sjaj. Alem Huseinović izabran je također u petorku Evropskog prvenstva divizije B.

„Uvijek mi je bila želja da nastupim za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i taj mi se san ostvario, nadam se da ću uskoro dobiti poziv i u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao i da ću u budućnosti zaigrati u NBA ligi“, kaže za bhlopta.com talentovani Alem Huseinović.

Talentovani Alem Huseinović je porijeklom iz Kotor Varoša, a uzor mu je kaže LeBron James.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here