Po mišljenju mnogih jedan od najboljih futsal igrača 28-godišnji Alen Fetić nakon tri sezone napustio je Dobovec i karijeru nastavlja u Italiji, on je novi igrač Acquae Sapone Futsal.

“Dobio sam vrhunsku ponudu, koju ne dobiješ baš svakog dana. Nakon razmišljanja i uz podršku porodice, prihvatio sam tu ponudu. Zaista mi je žao i loše, jer sam u Dobovcu doživio najljepše i najbolje godine u futsalu. Svi su u potpunosti korektni, bili smo zaista velika porodica s igračima. Svima sam izuzetno i iskreno zahvalan. Hvala, Maks Černelić, Marko Krivec, Kujtim Morina, Zvone Mordej, Rok Mordej i svi suigrači u protekle dvije sezone. Zajedno smo postigli vrhunske rezultate i naravno hvala najboljim navijačima! Stvarno hvala svima na dvije divne godine. Dobovec će uvijek biti moj najbolji klub, također u budućnosti … Možda se i vratim, nikad se ne zna … Nadam se i želim da Dobovec bude prvak nove sezone, čak i bez mene. Idemo dalje”, poručio je sada već svom bivšem klubu Fetić.

Alen Fetić igrao je za više klubova u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Postao je šest puta državni prvak, dok je ove godine sa ekipom Dobovec osvojio prvo mjesto, ali nisu bili prvaci, zbog prekida prvenstva. Dva puta je bio najbolji strijelac prvenstva, za Dobovec je postigao 42. pogotka.

Za futsal reprezentaciju Slovenije upisao je 103 nastupa i postigao 40 pogodaka, dok je za reprezentaciju U21 upisao 11 nastupa i postigao dva pogotka.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here