FK Sarajevo i FK Željezničar sutra će odigrati zaostalu derbi utakmicu 9. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Željezničar, a trener Plavih Amar Osim dao je izjavu pred sutrašnju utakmicu.

“Utakmica koja puno toga može pokazatiu odnosu na to kakvi smo mi stvarno. Igramo protiv ekipe koja je najbolju formu pokazala, i koja je najbolja u ovom trenutku kad se svi faktori uzmu u obzir u BiH. I protiv takve ekipe na njihovom stadionu, to će biti pravi test za nas. Jednostavno, nama će ta utakmica kako god da završi dati pravilnu sliku o nama samima i na osnovu nje ćemo znati kako se ponašati nakon utakmice”, rekao je Osim i osvrnuo se na težak i zgusnut raspored svojih fudbalera.

“Ne treba biti puno pametan da vidiš da je lakše utakmice odigrati kad imaš pet dana odmora, a mi imamo četiri, čisto s tehničke strane je lakše igrati dvije utakmice u 10 dana nego tri u 10 dana kako mi igramo. To je logično. S druge strane, mi smo imali nekakve utakmice koje su bile i napete protiv protivnika koji su bili nezgodni na neki način i to vidim kao neku sreću za nas, bez obzira što smo se fizički istrošili i što će nam te neke stvari faliti. Ali ovo je specifična utakmica i u kojoj će svako ko imalo ima išta u sebi naći, izvući to iz sebe i pokušati dati sve što može. Ali da je idealna priprema nama igrati šestu utakmicu u 17 dana, nije, posebno za naše klubove koji nemaju takve rostere i naviku igranja tako često, ali ok. Mi ćemo to uzeti s pozitivne strane i reći da smo u tom nekom ubrzanom rasporedu koji je malo preubrzan bio, došli do nekakvih spoznaja o samima sebi i neke rezultate ipak ostvarili protiv nezgodnih protivnika i u prilično dobrom raspoloženju dočekujemo derbi”, rekao je Osim. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here