Član Dinama i reprezentativac BiH Amer Gojak u razgovoru za Avaz govorio je o baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020 koji očekuje Zmajeve.

Osjeti li se u Zagrebu atmosfera predstojećeg baraža za Euro 2020?

– Ako pitate općenito, onda malo tko priča o tome jer je Hrvatska osigurala plasman na Euro. Ako pitate mene, samo o tome i mislim. Imamo dobru priliku i moramo je iskoristiti jer ovo je prilika generacije. Nismo bili pravi tokom kvalifikacija, ali dobili smo novu priliku i sada je sve na nama. Imamo klasu i možemo do kraja, odnosno Evropskog prvenstva.

Neugodne Irce smo dva puta pobijedili u grupi Lige nacija. Kako možemo doći do trećeg trijumfa, s obzirom na to da nam nedostaje nekoliko važnih igrača – Sead Kolašinac, Senad Lulić, Rade Krunić, a nemamo dugu klupu? 

– Gledajte, koga nema bez njega se može. Ako nema nekog igrača, zamjena će dati sve od sebe da to bude na razini koja nam treba za prolaz. Irce smo dva puta pobijedili, ali to ništa ne znači. Mi moramo misliti o sebi, o svojoj igri i onda smo najopasniji.

Jeste li zadovoljni trenutnom formom, s obzirom na to da Vas mnogi stručnjaci, uz Edina Džeku i Miralema Pjanića, ističu kao aduta „Zmajeva“ u baražu?  

– Odlično se osjećam, mislim da je iza mene dobro razdoblje. Sjajno treniram i, što je najvažnije, mentalno sam dobar i koncentriran na baraž. Često se čujem sa saigračima iz reprezentacije i osjetim kako svi misle samo jedno – doći do Eura. To me ispunjava ponosom i daje mi dodatnu energiju. Mi to možemo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here