Amer Gojak
Amer Gojak

Trenutno najveća zvijezda Dinama iz Zagreba 22-godišnji Amer Gojak koji je u utakmici sa Rosenborgom postigao prelijep pogodak i tako osigurao Dinamu grupnu fazu Lige prvaka, otkrio je čija ga je poruka najviše obradovala nakon utakmice.

“Čestitke porodice su uvijek na prvome mjestu. Oni kažu uvijek kako je. Niti će mi podilaziti i pričati što želim čuti, niti će govoriti da je loše kada bude dobro. Razveselio sam se poruci od Džeke na Instagramu. Vidio sam je u svlačionici i baš me usrećila. Hvala i selektoru što se sjetio. Hvala i hiljadama navijača koji su se javili preko društvenih mreža. Puno mi to znači”, rekao je Gojak.

U grupnoj fazi Lige prvaka za protivnike će Dinamo imati Manchester City, Shaktar i Atalantu.

“Prije bih rekao da je prihvatljiva grupa, jer laka nije postojala. O Manchester Cityju znamo sve i nemam šta posebno da kažem, dok se s ostalim, realno gledajući, možemo boriti. Idemo se potući s njima i vidjeti koliko možemo u ovoj sezoni, a mislim da možemo puno”, rekao je naš reprezentativac Amer Gojak.

Gojak se povezuje sa nekoliko klubova, a kaže da je otvoreno još sve i da ne žuri nigdje.

“Otac se brine o tome i on će u saradnji s ljudima iz Dinama odabrati najbolju opciju i reći: ‘Amere, ovo je na stolu’. Tada ću vidjeti što i kako dalje. Kada bih mislio o transferu, glava bi bila puna tih stvari i ne bih se mogao koncentrirati na loptu i dešavanja na terenu. Mogu otići sutra iz Dinama, mogu ostati još sezonu, dvije, tri… U Zagrebu mi je lijepo, igram u najvećem klubu ove regije i živim život koji mnoga djeca sanjaju od onog trenutka kada navuku kopačke i odrade prvi trening” zaključio je Gojak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here