Mnogi tvrde da je najbolja poslijeratna generacija FK Željezničar ona iz sezone 2003/2004 kada su u Premijer ligi BiH osvojili drugo mjesto, a plave sa Grbavice su tad sa klupe vodili Amar Osim i Milomir Odović.

U toj sezoni je seniorima priključen i tada 17-godišnji Edin Džeko.

A ovo je spisak igrača koji su nosili dres Željezničara u sezoni 2003/2004..

Miroslav Kružik, Božidar Urošević, Kenan Hasagić, Adi Adilović, Eldin Hasanspahić, Elvedin Spahić, Bulend Biščević, Haris Alihodžić, Edis Mulalić, Denis Karić, Ervin Smajlagić, Omer Joldić, Dželaludin Muharemović, Almir Gredić, Arben Avdija, Jure Guvo, Edin Džeko, Admir Raščić, Amir Agić, Adin Mulaosmanović, Haris Bešlija, Sanel Jahić, Sretko Vuksanović, Alen Bajkuša, Admir Kajtaz, Emir Hadžić, Adis Obad, Senad Žerić, Zajko Zeba, Almir Raščić, Edin Dudo i Marko Bakrač. 

Bila je to prva sezona tada 17-godišnjeg Edina Džeke u redovima seniora Željezničara.

Kontaktirali smo tadašnjeg sjajnog igrača Želje Amira Agića koji se za naš portal bhlopta.com prisjetio početaka Edina Džeke, najboljeg igrača Bosne i Hercegovine.

“Najljepši dio moje karijere, samo godina ali nezaboravno, strašna je ekipa bila, Džeko počinjao, Osim ga ubacivao pomalo…Bila je stvarno dobra ekipa, tako da mu je bilo teško. Da kažem, da se vidjelo da će biti najbolji igrač BiH slagao bi, ali svakako je obećavao. Bili su tu reprezentativci (Hasagić, Biščević, Jahić, Joldić…) i za mene najbolji igrač Muharemović, sa kojim sam “žmirečki” igrao. Navijači najbolji, dolazilo ih je na trening više nego negdje na utakmice. Stvarno nezaboravna godina za mene,” rekao je za bhlopta.com Amir Agić.

Agić danas sa porodicom živi u Sloveniji, gdje je trener u omladinskom pogonu Olimpije iz Ljubljane.

U domu Amira Agića posebno mjesto zauzima dres FK Željezničara.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here