Anel Hajrić (24) nedavno je postao član Željezničara i u razgovoru za klupsku stranicu je ukratko opisao svoj nogometni put.

“Počeo sam trenirati fudbal Sloveniji u Primorju kao petogodišnjak, tamo gdje sam odrastao u gradu Ajdovšćini. Sa petnaest godina otišao sam u Maribor gdje sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, tu sam proveo sedam godina. Igrao sam za mlađe selekcije kluba i za mlađe selekcije reprezentacije Slovenije. Potom sam odlučio da igram za mlađe selekcije reprezentacije BiH i odigrao sam šest utakmica za juniorsku reprezentaciju”, ističe Hajrić te nastavlja:

“Onda sam išao na posudbe, prvo sam igrao u Kranju, pa se vratio u Maribor igrao jednu godinu za B tim, zatim sam otišao na posudbu u Radimlje gdje me je vodio bh. trener Nermin Bašić. Narednu sezonu Radimlje je otkupilo moj ugovor i u toj sezoni postigao sam 35 golova što je rekord i postavio rekord druge slovenske lige, a to me je odvelo u Lokeren u Belgiju gdje sam imao lošu sezonu jer je klub u međuvremenu bankrotirao i otišao u stečaj”.

Tražio je novi klub i put ga je doveo u Željezničar.

“U klub sam došao kad smo došli na pripreme u Konjic tako da sam ovdje upoznao cijelu ekipu. U Konjicu je zaista prekrasno, priroda je prelijepa i mislim da imamo vrhunske uslove za dobar i kvalitetan rad, sve je na najvišem nivou. U hotelu imamo sav mogući luksuz, sobe su ekstra, hrana je predobra, osoblje izuzetno uslužno i prijatno i tu su uvijek na usluzi šta god nam zatreba. Preporučio bih svima koji traže mjesto za pripreme da je Konjic idelano mjesto za to najviše radi hotela i prirode koja pruža dobar ugođaj. Gradski stadion u Konjicu je jako dobar, teren je dobro pripremljen i ljudi koji ga održavaju potrudili su se da imamo idealne uslove, tako da je sve super i na vrhunskom nivou”.

Prijatno je iznenađen popularnošću Plavih i izvan Sarajeva:

“Iznenadilo me koliko naših navijača iz Konjica dolazi na treninge, to je nešto nevjerovatno i tako nešto nisam doživio u svojoj karijeri, to je jedan poseban utisak koji ću ponijeti u Sarajevo iz Konjica. Grad je prelijep, meni je mama pričala da je dolazila dosta puta u Konjic na raspustu i hvalila da je prelijep, a kad sam doša uvjerio sam se u to. Takav sam tip da volim prirodu i zelenilo okolo, Neretva je prelijepa, planine i sve najljepše mogu reći o gradu”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here