Anel Šabanadžović jedan od mladih igrača na spisku selektora Dušana Bajevića, koji će na ovom okupljanju imati priliku da se nametne i eventualno upiše prvi nastup za najbolju selekciju BiH.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje jer je san svakog igrača da jednog dana nastupi za reprezentaciju svoje zemlje. Dobio sam priliku i trudit ću se da je opravdam”, kaže Šabanadžović.

O svom prezimenu, koje je dobro poznato u nogometnim krugovima, Anel govori da mu u nekim situacijama pomaže, a u nekim ne.

“U nekim situacijama mi pomaže, a u nekim i ne. Ne obazirem se mnogo na to, želim da sam gradim svoj put i karijeru. Normalno je da imam podršku oca i porodice, ali ako ja nisam spreman da naporno radim i treniram onda mi ništa neće pomoći da ostvarim karijeru kakvu želim”, kaže Šabanadžović.

O prvom danu priprema kaže da je prošao u najboljem redu.

“Nevjerovatan je osjećaj biti sa svim tim vrhunskim igračima koje sam do sada samo gledao, a evo imam priliku da treniram i budem u društvu zajedno sa njima. Zaista se lijepo osjećam, svi su nekako opušteni i atmosfera je dobra. Naravno, mnogo mi je lakše uklopiti se jer imam ovdje i kolega iz mlade reprezentacije”, priča Šabanadžović u intervju za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

O eventualnoj minutaži u utakmicama protiv Italije i Poljske, Šabanadžović kaže da će strpljivo čekati svoju priliku.

“Bio bih svakako presretan i sigirno bih imao neku pozitivnu tremu na početku. Ipak, moje je da se maksimalno trudim a prilika će doći, ako ne sada onda u budućnosti sigurno”, kaže veznjak AEK-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here