Po završetku posudbe iz italijanskog Empolija, Arnel Jakupović je danas potpisao ugovor sa Domžalama do 31. maja 2023. godine.

22-godišnji Jakupović je u Domžale stigao u septembru prošle godine na posudbu iz Empolija i u svojoj prvoj sezoni među seniroma u 31. utakmici postigao 13 pogodaka.

Prije Domžala igrao je za mlađe selekcije Empolija, Juventusa, Sturma iz Graza, Middlesbrougha i Austrie, a upisao je i 49 nastupa u omladinskim selekcijama austrijske reprezentacije.

”Veoma sam sretan što ostajem u Domžalama i nakon završetka posudbe. Kao što rekoh po dolasku u septembru, Domžale su moja životna prilika, pa sam zgrabio ponudu objema rukama. Klub se također smatra vrlo urednim okruženjem, tako da se već radujem nadolazećim izazovima. Mogu biti zadovoljan prvom sezonom u seniorskom nogometu. Bilo je teško, ali na kraju je sve išlo prema našim željama. Nadam se da ćemo u novu sezonu ući dobro pripremljeni, a uz naporan rad na treninzima i takmičenjima pobrinut ćemo se za još mnogo pozitivnih rezultata“ rekao je Jakupović za službenu stranicu NK Domžale.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here