Asmir Begović
Asmir Begović

Asmir Begović 32- godišnji golman Bournemouth-a koji je u dresu naše reprezentacije upisao preko 60 nastupa, rekao je šta misli o našem selektoru Robertu Prosinečkom i da li bi se vratio u reprezentaciju, ako dobije poziv.

“Što se tiče mog statusa ne mogu  ništa reći. Nemam kontakt sa selektorom i ne znam kako stojim. Neke stvari su bile nepotrebne. Par igrača se oprostilo od reprezentacije. Pogotovo to sa Harisom Medunjaninom  se moglo na puno bolji način riješiti. On je zaslužio to, dao je puno reprezentaciji i puno bolje se sve moglo riješiti. Meni je sada cilj da se vratim na gol, igram standardno i naravno da se vratim na gol reprezentacije. ne znam da li ću dobiti tu šansu više. To mi je motivacija, pa ćemo vidjeti šta će biti“, rekao je Asmir Begović.

Nekada prvi golman naše reprezentacije Asmir Begović otkriva također i to, da ga niko od selektora nikada nije posjetio.

“Nijedan selektor ili čak golmanski trener nije bio tu. Pape je jednom došao posjetiti mene, Džeku i Bešiću u Manchesteru. Poslije je bio Baždarević i razgovarao sa mnom i Edinom. Nikada me niko nije gledao na utakmici, ali nisam jedini. Ima nas puno”.

Asmir Begović govorio je i o treneru golmana u reprezentaciji Kenanu Hasagiću, kao i o Šehiću, Piriću…

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here