NK Bajer 99
NK Bajer 99

Dok mnogi klubovi u našoj zemlji imaju problem sa infrastrukturom na stadionima u NK Bajer 99 iz Velagića kod Ključa nemaju tih problema. Igraju u kantonalnoj ligi USK-a a imaju sve što imaju mnogi evropski klubovi, do nedavno su bili jedini klub na USK sa reflektorima na stadionu.

Klub je osnovan 18. maja 1999. godine i ove godine krajem jula kada se tradicionalno održava druženje sa dijasporom, povodom 20 godina kluba, odigrali su prijateljsku utakmicu sa Jedinstvom iz Bihaća i slavili rezultatom 3:2.

Najveći uspjesi kluba

Najveći uspjeh Bajera 99 je 16-ina finala Kupa BiH gdje su igrali protiv ekipe Stolac iz Stoca 2001. godine. Također 2001. godine igrali su finale Kupa USK-a gdje su nažalost poraženi od Jedinstva iz Bihaća. Igrali su i dva polufinala Kupa USK-a i to 2016. godine protiv Krajine, a ove godine protiv Krajišnika iz Velike Kladuše.

U upravi kluba smatraju da su “zlatne godine” NK Bajer 99 u periodu od 2001 do 2006. godine, gdje bilježe napredak iz druge kantonalne u prvu i iz prve kantonalne u drugu ligu zapad.

Zuhdija Kujundžić je ušao u historiju kluba, kao strijelac prvog pogotka za NK Bajer 99.

Navijačka himna Bajer 99

NK Bajer 99 je osnovan 18. maja 1999. godine i za 20 godina uradili su mnogo, a naravno žele još više. Imaju sjajan klubski “shop” gdje se nalazi preko 40 različitih artikala, tako da će svako za sebe naći nešto sigurno, a kupovinom klubskih artikala pomažete radu kluba. Posebno su ponosni na svoju navijačku himnu, koju je snimio Senad Burzić.

Klub ima tri selekcije predpionire, pionire i seniore, a trener je Suad Tičević. Također klub ima i svoj klubski kombi, koji je ukrašen grbom kluba, sa kojim putuju na utakmice.

Zahvalni dijaspori

U upravi kluba su posebno zahvalni dijaspori, koja nesibično pomaže u radu kluba. Svake godine krajem jula održava se tradicionalno druženje sa dijasporom, a održava se i turnir svake godine za Majske dane otpora, a organizatori su MZ Velagići i NK Bajer 99.

Klubu želimo sve najbolje u radu i puno uspjeha na terenu sa poznatom klubskom parolom ZAJEDNO SMO JAČI.

HIMNA NK BAJER 99

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here