Dušan Bajević je pozvao 29 igrača za utakmice baraža za EURO 2020 a čak 15 igrača se nije našlo na spisku koje je ranije pozivao Robert Prosinečki.

Od ukupno njih 56 koliko ih je zvao Prosinečki, kod Bajevića se na spisku nisu našli: Elvis Sarić, Dino Hotić, Kenan Pirić, Haris Hajradinović, Adnan Kovačević, Mato Jajalo, Sanjin Prcić, Mario Vrančić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Kenan Kodro, Ermedin Demirović, Irfan Hadžić, Elvir Koljić i Riad Bajić.

Intersantno je i to da Dušan Bajević nije pozvao Elvisa Sarića, koji je bio kod Prosinečkog najstandarniji igrač reprezentacije.

Dušan Bajević nije pozvao ni Seada Kolašinca i Radeta Krunića koji su otpali zbog povreda, a koji su bili pozivani kod Prosinečkog.

Nogometaši koji nisu dobijali pozive kod Prosinečkog, a kod Bajevića su se našli na spisku su Branimir Cipetić, Siniša Saničanin, Anel Šabanadžović, Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović. Bajević je planirao zvati i Lulića i Đurića koji kod Prosinečkog nisu imali pozive, ali su se povrijedili.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here