Đorđe Balašević je preminuo nakon komplikacija sa upalom pluća, a  vijest o njegovoj smrti rastužila je cijeli region. 

Veoma brzo su internetom počele kružiti izjave i stari intervjui najvećeg kantautora sa ovih prostora, a posebno je zanimljiv onaj koji je Balašević dao u vremenima kada je najbolji bh. fudbaler svih vremena Safet Sušić žario i palio Jugoslavijom. 

Balašević, koji je trenirao fudbal i bio u omladinskim kategorijama Vojvodine tada je već bio dobro poznat pjevač, a novinar ga je pitao da li bi se mijenjao sa Safetom Sušićem. 

Danas kad ste popularni, da li biste se mijenjali sa recimo, Safetom Suššićem, koji ima sve što i vi, samo što su vam zanimanja različita: On je fudbaler, a vi kantautor zabavnih melodija?

– Sada, sigurno ne! Moram da priznam da lakše zarađujem svoj novac u odnosu na fudbalere. Mislim da je profesionalno bavljenje fudbalom vrlo težak fizički posao. Zato sam zahvalan Žarku Nikoliću što je pogriješio u procjeni moga talenta. Sada, kako to volim da kažem, pjevajući zarađujem novac.. Ipak ostala je neostvarena želja – da u dresu Vojvodine tresem mreže, a da moj babo na tribinama, gleda sina i topi se od miline – rekao je Balašević.

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here