Minhenski Bayern ponovo je oslabio velikog rivala Borussiju iz Dortmunda, a ovog puta im je preteo šefa skauting službe.

Markus Pilawa godinama je bio šef skauta u timu iz Dortmunda. Radi se o čovjeku koji je jedan od najboljih u svom poslu i on će u budućnosti ‘braniti boje’ Bayerna.

Pilawa je zatražio raskid ugovora s Borussijom. Saopštio je klubu kako se želi pridružiti Bayernu i klub mu je ispunio želju i njegov ugovor je jučer raskinut.

“Postojali su problemi unutar kluba već određeno vrijeme. Njegov odnos s trenerom Edinom Terzićem i šefom Hans-Joachim Watzkeom su bili izuzetno zategnuti”, navode njemački mediji.

Bayern je odmah potvrdio angažman Pilawe u svom timu. Preuzeo je vođenje skauting službe i na ovaj način je velikan iz Minhena rivalskom klubu poprilično pomrsio planove.

Bavarci su se na ovaj način ‘osvetili’ Borussiji koja je u junu angažovala skauta Bayerna Laurenta Bussera.

Treba istaći da je Pilawa tokom boravka u Dortmundu uspio u klub dovesti imena poput Jadona Sancha ili Judea Bellinghama i njegov angažman mogao bi značiti da i Bayern kreće pravcem uzimanja talentovanih klinaca iz cijelog svijeta i pravljenjem igrača od njih.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here