Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić bio je gost na Instagram profilu sportskog komentatora Sabahudina Bahe Topalbećirevića gdje se prisjetio početaka svoje karijere.

– Mnogo sam napredovao kod Amara Osima. Osvojio sam titulu i Kup sa Željom, a zatim sam otišao u Tursku. Sjećam se da smo uoči sezone 2009/2010 na pripremama u Međugorju sa 1:5 izgubili od Zrinjskog i bili smo poniženi. Čak mi je Amar Osim nekoliko godina kasnije priznao da je u jednom trenutku razmišljao da sa Memićem i Đurbuzovićem napusti klub i odustane. Mislili su da nešto nije u redu sa klubom i da nema šanse da sezona bude dobra. Kasnije je došlo nekoliko dobrih igrača, odigrali smo odličnu sezonu i osvojili ligu, kaže Ibrahim i nastavlja:

– Mnogo sam trofeja osvojio, ali prvi trofej sa Željom mi je nešto posebno. Iskreno se nadam da ću još jednu titulu osvojiti sa Željom. Želja mi je da se vratim u Željezničar i mislim da sam dužan Želji. Razgovarao sam sa Štilićem, koji mi govori da se vratim. Još kada bi to bilo na novoj Grbavici i kada bi ušli u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja to bi bio vrhunac moje karijere.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here