Pisali smo već da je Irfan Peljto trenutno najbolji bh. sudija. Priznanja za rad njegovih pomoćnika i samog Peljte dolaze svaki dan. Nova u nizu je mogućnost da Peljto sljedeću sezonu sudi u najelitnijem klupskom takmičenju.

Glavni arbitar Irfan Peljto, pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo te četvrti sudija Admir Šehović su izabrani od strane UEFA-e da dijele pravdu na završnom turniru Omladinske Lige prvaka.

UEFA oficir za suđenje Mark Bata otkrio je zašto su baš bh. sudije zajedno sa Švicarcima i Francuzima izabrane da sude na završnom turniru.

“Imali su dobru sezonu i mogu se smatrati sudijama koje obećavaju. Za sudije je uvijek nagrada da budu izabrani za finalni turnir” rekao je Bata.

Peljtu i pomoćnike je posmatrao i Robeto Roseti, predsjednik UEFA komiteta za sudije i suđenje.

“Roseti prisustvuje na sve tri meča jer svi znamo bitnost posmatranja, nadgledanja i pripreme sudija za budućnost”, rekao je Bata.

Kako se bliži kraj sezone UEFA će napraviti novu kategorizaciju sudija za sljedeću sezonu, a bh. sudije opravdano mogu nadati iskoraku te da ubuduće sude značajnije utakmice.


OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here