Bruno Akrapović je bio jedan od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je odmah u startu odbio mogućnost dolaska na klupu Zmajeva, koje je na kraju preuzeo bugarski stručnjak Ivaylo Petev.

Akrapović i Petev su u odličnim odnosima, a trener CSKA Sofije pohvalio je potez čelnika NSBiH da na mjesto selektora reprezentacije angažuju bugarskog stručnjaka.

“Petev je veoma dobar, kvalitetan čovjek. Moram ga podržati, kao što je i on mene podržavao. Njegov telefon mi je bio dostupan 24 sata dnevno. Govorio mi je neke stvari koje su mi pomogle. Želim mu uspjeh”, rekao je bosanskohercegovački stručnjak.

Trener CSKA Sofije ističe da Petevu treba dati vremena, a otkrio je i zbog čega je odlučio u startu odbiti mogućnost preuzimanja BiH.

“Davati mišljenje o nekome prije nego počne raditi posao nije ozbiljno. Svima treba dati vremena. Niko ne može popraviti stvari čarobnim štapićem. Dakle, i Petevu treba vremena”, rekao je Akrapović, dodavši:

Nije mi bilo teško odbiti BiH. Osjećao sam da mi ovaj posao pruža zadovoljstvo. Želim raditi svaki dan, a sa reprezentacijom su stvari drugačije”.

Pedesettrogodišnjem bh. treneru za sada odlično ide na klupi CSKA iz Sofije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here