Bivši reprezentativac Srbije, Milan Lane Jovanović, u razgovoru za Sportski žurnal, između ostalog, otkrio je da od reprezentacija iz regiona jedino navija za BiH.

“Od svih reprezentacija republika bivše Jugoslavije jedino navijam za BiH jer više od 30 odsto Srba živi u njoj. Srbiju kao otadžbinu volim, da me neko pogrešno ne shvati“, kazao je Milan Lane Jovanović-

Prema njegovim riječima, svjestan je da Srbi u RS navijaju većinom za “Orlove”

“Moje objašnjenje je ovakvo: jedino u BiH narod kojem pripadam ima uređen status. Možda postoji negodovanje, ima oprečnih mišljenja, ali bez obzira na sve, Srbi imaju status u BiH. Sad, drugo je pitanje da li sve funkcioniše kako se očekuje. Republika Srpska je dobro pozicionirana, a krajnje je vrijeme da se posvetimo, svi zajedno, ljudskim vrijednostima, dosta je mizantropije. Treba da se okrenemo budućnosti. Ne želim, niti mi je namjera da se bavim politikom. Pričam kao sportista“, kazao je Jovanović.

On je potom otkrio da simpatije prema Bosni i Hercegovini gaji još od djetinjstva.

Posebno sam navijao za BiH dok je selektor bio Safet Sušić. Pape je moj idol. Kao klinac od sedam-osam godina uživao sam u njegovim golovima i driblinzima, partijama na terenu, uvijek sam želio da budem kao on. Osim toga, dobro znam i njegovog brata Seada. Pape je uvijek smiren, odmjeren, prijatan, istinski gospodin. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here