Bivši i povremeni nogometni reprezentativac BiH Anel Hadžić u razgovoru za Transfermarkt, otkrio je zašto je zaigrao za BiH i na kritike kako je u reprezentaciji jer je u agenciji brata bivšeg bh. selektora Safeta Sušića.

“Uvijek sam samo želio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moja ljubav prema državi je prevelika. To povezivanje sa Seadom Sušićem me nerviralo na početku, a također i vrijeđalo. Bio sam veoma mlad, moj san se ostvario i odjednom ljudi su me vrijeđali i pravili glupe priče koje nisu imale veze sa istinom. Nisam znao uopšte tog čovjeka i nikada nisam imao ništa sa njim. Bio sam u istoj agenciji, ali sam imao drugog menadžera koji nije imao ništa sa tim. Ja sam znao istinu i to me ohrabrivalo. Moj prijatelj Edin Džeko mi je ulio dozu povjerenja, rekao mi je da sam ovdje zbog svog znanja i srčanosti koje sam pokazao u mnogim utakmicama”, kazao je Hadžić.

Anel Hadžić nije igrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, čak za njega je Safet Sušić ranije dao izjavu, da Hadžič nije kvalitet za reprezentaciju, a onda ga je ipak stavio na spisak za Brazil i tamo mu dao priliku za igru.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here