U nedavnom razgovoru za medije Zvjezdan Misimović je rekao da nije igrao u utakmici protiv Srbije i Crne Gore jer je Elvir Bolić imao rođendan, ali sada mu je Bolić odgovorio.

Reprezentacija BiH je tada na Marakani poražena rezultatom 1:0 od Srbije u Crne Gore.

“Meni je najviše krivo što su se i na toj utakmici odjednom pojavljivali neki igrači koji su se pojavili samo tada i više nikada nisu igrali.”

Zašto je Misimović ostao na klupi?

“Ne znam. Tada je Barbarez bio u odbrani. Ja sam bio sam u napadu. Jakirević se neki tada pojavio. Žao mi ga, stvarno je dobar igrač, ali mi tada nismo znali ni ko je on, ni odakle je došao, a igrao je u prvih 11 i to u tako bitnoj utakmici. Dešavale su se tako te neke stvari. Ja sam to uvijek pričao i uvijek sam zbog toga bio crna ovca. Kod nad su se dešavale takve stvari koje nisu smjele da se dešavaju ni u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji ni u ozbiljnom kolektivu. To je meni smetalo. Ali bez obzira na to ti hoćeš da ideš na Svjetsko. Ma, ne možeš ići!”

“Ja i Misimović ne igramo na istoj poziciji. Ja sam igrao sam u špicu. Bio mi je rođendan, ali… Ja razumijem i Misimovića jer su se tu dešavale razne stvari. Bio je tu direktor Pašalić koji je stalno govorio ‘ja ću završiti, ja ću ovo, ja ću ono’. Dešavale su se jednostavno stvari koje nisu smjele da se dešavaju. Ja samo znam da igrači nisu mogli odlučivati ko će igrati. Ja nisam mogao odlučivati da li ću igrati. To zaboravi. Mi nismo bili u situaciji da kažemo ‘meni je rođendan, daj meni da ja igram'”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here