Dennis Salanović
Dennis Salanović

Naša nogometna reprezentacija će 5. septembra se u kvalifikacijskom susretu sastati sa Lihtenštajnom, reprezentacijom za koju igra Dennis Salanović iz Thuna.

Salanović je 2014. godine najavljivan i kao novi Zmaj, međutim njegovi roditelji su imali ‘ucjenjivački’ stav da im sin odmah igra u A selekciji, što je bilo ne prihvatljivo jer konkurencija koja je tada vladala u našem timu kao da je uplašila Salanovića, pa je preko noći promijenio odluku i saopštio da će igrati za Lihtenštajn.

“Radujem se utakmici. O tome se u mojoj porodici mnogo pričalo još kada je postalo poznato da smo s BiH u grupi. Ma, to je za mene i najbitnija utakmica u ovim kvalifikacijama, bitnija i od one s Italijom, pogotovo jer igramo u BiH. Zbog fudbala i nemam mnogo vremena da idem u ‘očevinu’, da vidim svoju rodbinu i ovaj dolazak je svakako prilika za to. Dosta njih će doći zbog mene da gleda utakmicu”, rekao je Salanović.

Našu reprezentaciju u ovom susretu smatra favoritom.

“Mi smo mala zemlja i vjerovatno ćemo biti posljednji u grupi, ali nijednoj utakmici ne pristupamo tako da se unaprijed predamo. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo napraviti iznenađenje, da ne primimo odmah gol, no ukoliko BiH bude bolja i na kraju pobijedi, čestitat ćemo im. Uostalom, i kada izgubite od BiH nije nikakva katastrofa, svi znaju da se radi o mnogo kvalitetnijoj reprezentaciji koja ima Džeku, Pjanića, Kolašinca… Mi da bismo osvojili bod(ove) morao bi nam to biti najbolji dan u životu”, dodaje Salanović.

Dennis Salanović otkrio je za koga će navijati njegovi roditelji.

“Haha, teško će se odlučiti. Oni su rođeni u BiH, tu su odrasli, ali u međuvremenu Lihtenštajn im je dao mnogo, kao i samom meni. Ipak, znaju koja je njihova domovina i sigurno će navijati za to da BiH pobijedi na kraju, s tim da ja postignem barem jedan gol na utakmici. To bi za njih bilo najbolje.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here