Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Bruno Akrapović, trener Lokomotiv Plovdiv je još od kraja 2017.godine. Prije je sa klupe vodio RNK Split, Shekhendiji, Solin, Mosaru… Za reprezentaciju BiH je igrao u periodu od 2000. do 2002. godine, upisao je 15 nastupa i postigao jedan pogodak, u utakmici protiv  Izraela,  koji je po mišljenju mnogih jedan od najljepših pogodaka naše reprezentacije.

Akrapović je po drugi put zaredom osvojio Kup Bugarske, nakon što je prošle godine prvi put u istoriji kluba osvojio Kup.

Kontaktirali smo 52-godišnjeg Brunu Akrapovića, koji je za naš portal bhlopta.com govorio o mnogim stvarima, a prisjetio se i vremena provedenog u reprezentaciji.

Na klupi Lokomotiv Plovdiva ste još od kraja 2017. godine i sa klubom ste osvojili prvi Kup u istoriji, a ove godine odbranili ste Kup. Pa u čemu je tajna i kako se osječate kao trener?

Tajna je u samodisciplini i odanom radu i naravno znanje koje dolazi iz učenja i iskustva.

Kakva su vaša očekivanja od Europa lige?

Europa je ove godine zagonetka za sve. Nova pravila plus male pripreme donjele su jedan kaos iz kojeg izaći uspješno je veliki izazov. Nadam se da ćemo uspjeti proći 2-3 kruga.

Navijači BiH još pamte onaj vaš prekrasan pogodak protiv Izraela. Kakva su vaša sjećanja na taj pogodak i period u reprezentaciji?

Taj pogodak će me pratiti cijel život,sjećanja su vrlo dobra, imam snimak od tog gola i kad mi je teško i treba mi motivacija pogledam ga opet. Period u reprezentaciji je jedinstven i pomogao mi je da napravim prava prijateljstva i da napravim dobru karijeru, a kruna svega bilo je igranje pred najboljom publikom na svijetu.

Koliko se razlikuje naša i Bugarska liga?

Ne pratim našu ligu toliko ali mislim da su sve lige na Balkanu slične. Imaš 2 ili 3 jača kluba, a ostali pokušavaju da iznenade i da se održe, što je mom klubu uspjelo vrlo dobro zadnjih godina.

Rođeni ste u Zenici, igrali ste za Čelik. Pa kako komentarišete dešavanja sa Čelikom?

Čelik ne zaslužuje da se sa njim poigrava na taj način. Dopustiti sumnjivim likovima da preuzmu klub je rezultat pohlepe, ljudi koji bi trebali snositi odgovornost. To treba dobro da se ispita i samo tako može Čelik da se vrati na staru slavu. Da li je to za 3 ili 5 godina nije važno,važno je da ima napredak. Po meni to bi trebao da bude državni projekat jer takve sredine i odanosti u  nogometu nema nigdje, to se treba iskoristiti.

Naš portal bhlopta.com mnogo prati i mlade talente bh. porijekla i pisali smo prije nekoliko godina o vašem sinu Aaronu koji je igrao za kadetsku reprezentaciju Italije. Pa možete li nam reći kako je on sada i kako mu ide nogomet?

Aaron je išao svojim putem i mislim da je mogao napraviti mnogo bolju karijeru ali nikad nije kasno. Igra u Italiji 4. Liga, zdrav je sretan i moj je ponos kao i njegov brat Elijas, a i kćerka Dijana. Sretan sam da imam takvu djecu, odgojeni su da pomažu kome treba i da respektiraju svakoga, za njih ne postoji riječ mržnja nego samo pozitivnost.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here