U posljednjem kolu Lige Prvaka u Zagrebu je Dinamo poražen od Machester City-a 1:4.

Utakmicu je iz svečane lože na Maksimiru pratio i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, koji je svojom iskrenošću razočarao čelnike Dinama i HNS-a.

– Neću vam pričati o vašem klubu, ali mogu kazati da mi se ovdje sviđa baš sve osim stadiona. Ovaj stadion je, prema mom mišljenju, možda najlošiji na kojem se igra Liga prvaka – rekao je prvi čovjek evropskog nogometa. 

Zatim je nastavio u malo pomirljivijem tonu. 

– Morate riješiti nešto što prije. Znam da su razlike u budžetu velike, Dinamo od TV prava ne zaradi ništa, a klubovi u Engleskoj dobiju 150 miliona funti (180 miliona eura), dok vi nemate krov, jasno je da Dinamo radi čuda. Ali i ovo morate riješiti kako biste krenuli naprijed – poručio je Čeferin. 

Mirko Barišić pokušao je nekako oraspoložiti Čeferina. – Naša je poruka da smo spremni sami graditi, ali želimo osigurati određene preduvjete i vlasništvo. Jasno nam je da bez stadiona nema napretka, a ja vjerujem da ćemo najkasnije za četiri godine ovdje imati novi stadion, na istom ovom mjestu. Tražit ćemo i pomoć od UEFA-e da dobijemo pravi stadion koji zadovoljava sve uvjete – kazao je Barišić pred Čeferinom.

Čeferina je na Maksimiru dočekao predsjednik HNS-a Davor Šuker, a ispred Dinama dočekali su ga predsjednik Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras, članica uprave Amra Peternel, sportski direktor Zoran Mamić i član NO Miroslav Rožić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here