Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za N1 govorio o korona virusu i o trenutnom stanju u nogometu.

“Sretan sam da mogu voditi dijalog sa vama, u naposrednoj sam komunikaciji sa zemljacima i da zajedno dijelimo ovu svjetsku nesreću. Pravim se da mi je dobro, a ne znam kada mi je bilo gore. Zatvoren sam, ne mogu izaći, a navikao sam da se družim. Ali šta ću. viša sila. Ne dao Bog da me safata u ovoj dobi”, kazao je Blažević i dodao:

“Hoću da predstavim i da komuniciram ostalima optimizam. U dobi sam kada ne mogu glumiti ništa. Teško mi je i jako sam zabrinut. Dobijemo neke ohrabrujuće informacije, sutra je već drugačije. Nitko, ali nitko na svijetu nije u stanju da neišto prognozira u vezi ovoga bauka, fantoma. To je uistinu nešto. Imam 85 godina, svjestan sam 80 godina zbivanja, ali nikada ovo nisam čuo. Ovo je fenomen. Ne znam kada ćemo ga se riješiti,”

Ćiro Blažević je priznao u programu N1 da je imao sreće kada je Zagreb pogodio niz zemljotresa. “Pobjegao” je na more dva sata prije nego se počelo tresti tlo u hrvatskoj prijestolnici.

“A sam zbrisao dva sata prije. Otišao sam na more. Kao da mi je neko rekao. Sve ono što se dogodilo u mom stanu, u novoj zgradi, zidovi popucani. Lilalo se na sve strane. Nisam paničar. Pomirio sam se da putujem polako. Kažu da je to bilo strašno. Po svemu što vidimo kao posljedicu, ne znam kada će Bandić i društvo uspjeti renovirati sve što je potres upropastio.”

Po ko zna koji put – konstatovao je da su Bosanci najbolji ljudi.

“Znam pouzdano, najbolji ljudi na svijetu su Bosanci. Najbolji, ali najza*e**niji”, govori karizmatični Ćiro i u svom stilu daje komentar za Hercegovce:

“I oni su naši. Malo za*e*ati, rekao bih nisu inteligentniji, ali su snalažljiviji”, odgovorio je u svom stilu Blažević.

Kritikovao je Ćiro Bjeloruse, jednu od rijetkih zemalja u Evropi u kojoj život nije stao zbog korona virusa. Fudbalsko takmičenje je tamo i dalje aktuelno. Blažević je rekao da im se to može obiti o glavu.

“Neodgovorno je to, obit će im se o glavu takvo ponašanje. Nije ostali svijet blesav. Bojim se za njih. Kuražni su najizloženiji stradanju. Ja sam se naučio na sportsku karantenu, na red i disciplinu. Bez toga nema rezultata, ali ovo je nešto drugo”, smatra Blažević.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here