Portugalac Cristiano Ronaldo je ponovo oduševio svjetsku javnost van terena.

Naime, malom Tomásu (7) je u septembru 2019. dijagnosticiran neuroblastom – zloćudni tumor koji se razvija iz nezrelih živčanih stanica koje se nalaze u ili oko nadbubrežne žlijezde, u drugim dijelovima trbuha, u prsima, na vratu i uz kralježnicu, gdje postoje skupine nervnih ćelija.

Život dječaka bio je u opasnosti i brzo je podvrgnut tretmanima koji su poboljšali njegovo zdravlje. Međutim, Tomásu se stanje ponovno pogoršalo u oktobru prošle godine i bila mu je potrebna skupa medicinska njega.

Njegovi roditelji nemaju novaca za adekvatno lječenje pa su tražili pomoć, a javio se, naravno, Ronaldo i osigurao sva potrebna financijska sredstva za liječenje malog Tomása.

Cijelu priču je javnosti obznanila sestra njegove izabranice Georgine, a Ronaldo je odavno poznat kao veliki humanitarac.

– Tomás je već na putu za Barcelonu kako bi obavio neke testove i započeo liječenje u bolnici Vall d’Hebron. Hvala Georgini i Cristianu na pomoći, solidarnosti i velikom srcu. Beskrajno hvala što pomažete Tomásu da započne liječenje – napisala je Ivana na Instagramu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here