Bivši desni bek Barcelone Dani Alves objasnio je šta nedostaje Barci, i uporedio njegov nekadašnji tim na Camp Nou sa sadašnjim.

“Leo je prirodni pobjednik, ne voli da gubi. Normalno je da se naljuti kada ekipa izgubi, uvijek želi da pobijedi, baš kao i ja. On toliko dugo radi to što radi, zna kada tim daje jedno i kada daje drugo. Zato i govori šta funkcioniše, a šta ne, on to zna jer je toliko godina u Barci, iskusio je mnoge stvari i tačno zna šta je ekipi potrebno kako bi pobjeđivala”, kaže Alves i dodaje:

“On vidi ono što ja osjećam, a to je nedostatak podrške. Ja ću uvijek reći da je Messi glavno jelo, a da smo mi bili savršeni dodaci za taj obrok. Sada imam osjećaj da on sve vrijeme radi sve, moramo da znamo da je on ipak samo čovjek”.

Alves je u Barceloni osvojio 23 trofeja uključujući šest titula prvaka Španije i tri trofeja prvaka Europe.

“Ono što ovoj Barci nedostaje jeste identitet koji je imala Ronaldinhova ili naša Barca. Taj identitet jeste da se dominira 90, 100 ili 150 minuta. Barca je tu da ljudi uživaju. Sada, gledajući sa strane, Barca je samo još jedan tim”, zaključuje Dani Alves.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here