Dino Hotić 24-godišnji vezni igrač Maribora i jedan od najboljih igrača u Sloveniji, sa nestrpljenem očekuje prve minute u dresu naše nogometne reprezentacije.

Hotić je dobio poziv Roberta Prosinečkog za susrete naše reprezentacije u oktobru, ali nažalost nije dobio priliku za igru, ali za medije u Sloveniji je otkrio kako su ga naši reprezentativci primili i zašto je odbarao BiH, a ne Sloveniju.

“Takva je sudbina, to se je moralo desiti. Izuzetno mi je drago da sam dobio poziv i sve ću dati od sebe da upišem prve minute u dresu Bosne i Hercegovine. Momci su me sjajno primili i odmah na treningu svi su mi dodavali loptu”, kratko je izjavio za medije u Sloveniji naš reprezentativac Hotić.

Dino Hotić je ranije nastupao za mlade selekcije Slovenije za koje je u 51 utakmici postigao 10 pogodaka. U Mariboru je još od 2013. godine, a nastupao je za Verzej i Krško, kao posuđen igrač Maribora. U Mariboru nosi dres sa brojem 10 i odigrao je preko 150 utakmica u najtrofenijem klubu Slovenije. Jedan je od najboljih igrača u Sloveniji i trenutno je najbolji asistent u ligi.

Otac Dine Hotića je iz Kamička između Ključa i Sanskog Mosta, a majka iz Modriče. Zanimljivo, roditelji su mu kao mala djeca došli u Sloveniju, a otac Dine nekada je igrao u najboljoj ligi Slovenije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here