Nogometni reprezentativac BiH Dino Hotić koji je nedavno iz Maribora prešao u Cercle Brugge , iskoristio je kratku pauzu u novom klubu da bi došao u Sloveniju i pozdravio se sa svojim nekadašnjim suigračima, trenerom i ljudima u klubu.

– Zaista je bilo teško reći zbogom. Bio sam osam i po godina u Mariboru, imao sam nekih divnih momenata i zahvalan sam klubu na svemu što je uradio za mene. Zahvalan sam svakoj osobi koja mi je pomogla da napredujem i da postanem ono što sam trenutno. Ne mogu naći riječi da se zahvalim svima za podršku, ne samo sa fudbalske nego i sa ljudske strane. Navijači su bili fantastični i uvijek su me podržavali, rekao je Hotić za klupsku stranicu i dodao:

– Vidjećemo se opet uskoro kada mi završe obaveze u Belgiji. Moja supruga i sin će pratiti svaku utakmicu u Ljudskom vrtu i vjerujem da ćemo u maju biti prvaci ponovo. Siguran sam u to. Naša ekipa je najbolja u Sloveniji, rekao sam igračima u svlačionici da će se na proljeće vratiti gdje pripadaju. Što se mene tiče, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se što prije prilagodim na novi klub i da ispunim klupske ciljeve u belgijskom Cercle Bruggeu.

Također, Hotić je obećao da će se vratiti u Maribor sljedećeg ljeta kako bi proslavio šampionsku titulu u Sloveniji.

Dino Hotić je u Maribor stigao iz Ljubljane i bio osam godina član najtrofenijeg kluba u Sloveniji.

Za kadetski sastav Maribora je debitovao 13. avgusta 2011. godine u prvoj kadetskoj ligi Slovenije. Za seniorski sastav Maribora je odigrao 159 utakmica i postigao 22 pogotka. Sa Mariborom je postao pet puta državni prvak Slovenije, jednom osvojio Kup Slovenije, a igrao je i grupnoj fazi Lige Prvaka sa Mariborom.

Treba napomenuti da je Dino Hotić prošao sve omladinske selekcije Slovenije, gdje je bio kapiten i igrač je sa najviše nastupa u mlađim selekcijama Slovenije.

Za nogometnu reprezentaciju BiH je debitovao 18. novembra 2019. godine u utakmici protiv Lihtenštajna.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here