NK Maribor
NK Maribor

U 12. kolu Prve lige Telekom Slovenije u Ljubljani su se sastali Olimpija i Maribor, a uspješnija je bila ekipa Maribora koja je slavila rezultatom 2:4.

Posebno smo pratili naše bh.internacionalce u oba tima, za Olimpiju je igrao Luka Menalo i Tomislav Tomić, dok su u redovima Maribora igrali Kenan Pirić, Dino Hotić i Jasmin Mešanović.

Maribor je došao u vodstvo već u prvoj minuti susreta, pogotkom Luke Zahovića kojem je asistirao Dino Hotić. U 15. minuti Hotić je ponovo upisao asistenciju, a strijelac je bio Rok Kronaveter.

U 33. minuti Luka Menalo na asistenciju Tomislava Tomića smanjiva rezultat na 1:2.

Za Olimpiju su cijeli susret odigrali Menalo i Tomić, dok na golu Maribora cijeli susret je branio naš reprezentativac Kenan Pirić, a 24-godišnji Dino hotić koji je prije nekoliko dana dobio pasoš BiH sjajno je odigrao ovaj susret i upisao dvije asistencije, ali u 58. minuti je morao napustiti igru zbog povrede ramena, a priliku za igru je dobio Jasmin Mešanović.

Hotić će zbog povrede ramena morati mirovati 15 dana.

Olimpija – Maribor 2:4

Strijelci: 0:1 Luka Zahović 1 min,  0:2 Rok Kronaveter  15 min, 1:2 Luka Menalo 33 min, 2:2 Ante vukušić 54 min, 2:3 Rok Kronaveter 93 min, 2:4 Rok Požega Vancaš 94 min.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here