Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa boravio je više od mjesec dana na odmoru u BiH. Najčešće je bio u Sarajevu i Bihaću. Inače, nakon restarta NBA sezone pružao je sjajne partije za Brooklyn Netse.

Ipak, Toronto Raptorsi su u play-offu eliminisali njegov tim u prvoj rundi. Nakon ispadanja Netsa, odlučio se na dolazak u BiH. Svojim partijama u protekloj sezoni Džanan je zadovoljan, ali u narednoj očekuje još veći iskorak. Stoga je odmor u svojoj državi proveo maksimalno se pripremajući za ono što slijedi.

”Odmorio sam sedam dana, a onda sam svaki dan trenirao. Pripremao sam se za predstojeću sezonu koja je izuzetno bitna. Svaki dan sam imao po dva treninga. Pripremao sam se maksimalno kako bih potpuno spreman došao u Sjedinjene Američke Države”, istakao je bh. košarkaški reprezentativac.

Potom je opisao kako je provodio dane u gradu na Miljacki.

”Fitnes sam trenirao sa Adnanom Maljevićem, a košarku sa Enesom Numanovićem. Također, na vezi sam bio sa Duškom Vujoševićem. Imao sam zaista dobru ekipu oko sebe, kojoj vjerujem i sa kojom sam napravio ozbiljan posao za ovo vrijeme. Bio sam u BiH sa porodicom, trenirao, napunio baterije i u Ameriku se vraćam potpuno spreman. Da naredna sezona bude, što se kaže – ‘moja”’, istakao je Džanan.

Musa dodaje kako mu je najvažnije povjerenje između igrača i trenera.

”Sve sam poslušao što su mi sugerirali, da napredujem u segmentima koje su oni označili. Ja sebe tjeram na rad i izuzetno sam samokritičan. No, sada sam došao u poziciju da sam zadovoljan svojom formom, premda uvijek može bolje. Period koji sam bio u BiH sam iskoristio maksimalno”, istakao je naš sagovornik.

Košarkaš Brooklyn Netsa opisao je kako je izgledao njegov radni dan u Sarajevu.

”Ustajao sam između 7:00 i 7:45 sati, a oko 8:00 sati odlazio sam u fitness centar u Vistafon. Tamo sam radio od 9:00 do 10:30 sati. Onda sam se prebacivao u dvoranu gdje sam ostajao do 13:15 sati. Nakon toga slijedio je – odmor”.

Na kraju je bh. košarkaš govorio o ishrani.

”Svaki bh. građanin hvali svoju hranu. Za mene je ta kuhinja najbolja na svijetu. Ipak, morao sam se pridržavati mjera i jesti hranu koja nije uobičajna”, zaključio je Musa koji je, podsjećamo, u septembru ove godine dobio i zlatnik grada Sarajeva.

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here