Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko svakodnevno dobija nove ponude, a postoji mogućnost povratka u Englesku gdje su interes za njegovim dovođenjem pokazali treneri Frank Lampard i Bruno Lage.

U pitanju su treneri Evertona i Wolverhamptona koji su u potrazi za novim napadačem. Kako prenosi Gazzetta dello Sport, Everton i Wolverhampton žele ojačati napadačku liniju provjerenom i jeftinom opcijom kao što je Džeko.

Kapiten reprezentacije BiH nudi iskustvo igranja u najelitnijim ligama i klubovima gdje je uvijek donosio golove i sjajne statističke podatke. Također, nije više tako mlad pa ne bi bio skupa opcija za ova dva kluba.

U Evertonu bi bio idealna opcija da zamijeni Richarlisona, brazilskog napadača koji je prodat za 60 miliona funti Tottenhamu.

S druge strane, u Wolvherhamptonu nema adekvatne opcije u napadu zajedno s Raulom Jimenezom, sjajnim Meksikancem koji ima brojne probleme s povredama, tako da bi Džeko među Vukovima bio idealno rješenje.

Kada su u pitanju ostali klubovi, Džeko je već odbio prelazak u Juventus, a za njegovim uslugama raspitivao se novi klub u italijanskoj eliti Monza, kao i nekoliko njemačkih ekipa.

(sport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here