Na službenom Instagram profilu Rome, Edin Džeko odgovarao je na pitanja navijača.

Edin Džeko kritikovao je odluku Vlade Italije da sportski centri ostanu zatvoreni do 18. maja, zbog čega se čak spominjalo da su u Romi spremni da organizuju trenige fudbalera u javnim parkovima, koji će od 4. maja biti ponovo otvoreni.

“Mislim da je apsurdno tvrditi da je sigurnije trenirati u parku nego u Trigoriji. Roma je u posljednjih nekoliko mjeseci uradila mnogo važnih stvari, ne samo za sigurnost igrača, nego svih uposlenika. Trigoria bi bila sigurna za povratak na trening.”

Edin Džeko odgovorio je i na pitanje ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je igrao.

“Ima mnogo jakih odbrambenih igrača poput Chiellinija, Skriniara, Koulibalyja, pa čak i Acerbija, kojeg je Lazio platio vrlo malo. Ako moram reći istaći jedno ime, onda je to Chiellini, koji uvijek lomi”, kazao je Džeko uz osmijeh.

Džeko je objasnio i otkud potiče fotografija iz djetinjstva sa šalom Rome.

„Bili smo na turniru u Ferari, prije 18 godina. Došli smo u Italiju na turnir i sjećam se da smo šetali gradom. Išli smo da kupimo dresove i šalove. Kupio sam šal Rome koji sam zaboravio da imam i kada nakon toliko godina vidite fotografiju sa tim šalom, sigurno sam još ponosniji što sam ovdje u Rimu”, kazao je kapiten Rome.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here