Nakon 18 godina provedenih u dresu Rome, legendarni veznjak Daniele De Rossi danas će odigrati svoj posljednji meč za Vučicu.

Od De Rossija emotivnom porukom oprostio se je i naš Edin Džeko sa kojim je dijelio svlačionicu posljednje četiri godine.

“Daniele nije samo jedan odličan igrač, predobra je osoba i van terena, treba uvijek dobro raditi da bi se došlo do određenog nivoa i tu ostati. Njegov nivo je bio visok. Zaslužio je da osvoji više toga, ali ima Svjetsko prvenstvo. Nikad nisam igrao protiv njega kao protivnika, pričali smo o njemu kad je Mancini bio trener Cityja, htio ga je pod svaku cijenu, svi smo ga željeli, tražili smo informacije, kao igrač nije diskutabilan. Sve vide prije ostalih. Uvijek svojim saigračima govorim da gledaju Danielea jer se tako igra fudbal. Za mene je bio veoma važan, možda i više van terena, na njega gledam kao brata. Kod mog prvog gola protiv Juventusa vidio sam njegov izraz lica, bio je euforičan, bio je poput djeteta. Možda nismo ništa osvojili, ali njegov izraz lica sve govori. On ne treba davati objašnjenja”, poručio je Edin Džeko.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here