Širom svijeta nalazi se mnogo mladih talenata sa prostora bivše Jugoslavije, a ovaj put vam predstavljamo mladog talentovanog golmana 15-godišnjeg Dženisa Mujkovića koji brani za Munster U16.

Mujković je rođen u Njemačkoj i posjeduje pasoš te zemlje, a svoje prve nogometne korake je napravio 2014. godine. 

U razgovoru za naš portal bhlopta.com otac Safet nam je ukratko ispričao kako se to desilo.

“Nogometom se počeo baviti 2014. godine, a prije toga trenirao je Taekwondo i tu je bio jako uspješan, za tri godine došao je do crveno-crnog pojasa. Međutim te 2014. godine na svjetskom prvenstvu u Brazilu, oduševio ga je Manuel Neuer. Pratio je mnogo te utakmice, a onda mi je rekao, da želi biti Manuel Neuer”, rekao je za bhlopta.com Safet otac od Dženisa, pa nastavlja.

“Jedan mi je prijatelj rekao da ga odvedem u TSC Eintracht u Dortmund, oni su bili najbolji klub za mlade talente poslje Borussije Dortmund. Meni se je činilo da ipak nije to klub za njega, međutim taj prijatelj me je ubijedio i odveo sam ga tamo. Njegova brzina i skokovi koje je naučio u Taekwondo fascinirala je trenere iako je igrao slabo sa nogom, ali oni njega uzeli su kao drugog golmana i odmah sam ga upisao u školu nogometa kod Marcela Raducana, bivšeg igrača Borussije. Godinu dana je tu trenirao i popravio baš dobro igru sa nogom.“

Dženis Mujković trenira svakodnevno, samo utorak ima slobodno i nada se da će izrasti u velikog golmana i napraviti veliku karijeru.

Roditelji talentovanog mladog Mujkovića su porijeklom iz Novog Pazara i Rožaja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here