Roma je nakon preokreta savladala švicarske Young Boyse (1:2), a čovjek koji je preokrenuo meč u korist Rome bio je bh. reprezentativac Edin Džeko.

Trener Rome Fonseca odlučio se u ovom meču pružiti priliku igračima koji nisu u prvom planu, a to mu se itekako osvetilo u prvom poluvremenu.

Roma je igrala poprilično loše i bezidejno u prvom djelu meča, a u nastavak su ušli sa golom zaostatka.

Međutim, sve se to promijenilo ulaskom Edina Džeke u 59. minuti, a samo deset minuta poslije je sjajno asistirao za 1:1, da bi u 74. minuti Roma je stigla do potpunog preokreta.

Trener Young Boysa Gerardo Seoane je nakon meča govorio o kapitenu Rome u superlativima, a Džeko već dugo vremena nije slušao ovakve hvalospjeve na svoj račun.

“Džeko i Mkhitaryan, ulaskom u igru, donijeli su razliku za Romu. Ostaje gorčina zbog poraza, jer smo primili naivne golove” – kazao je Seoane, a potom komplimentima zasuo najboljeg igrača BiH:

“Kompletan je igrač, sposoban da dobro odigra svaku loptu. Iskusan je fudbaler, koji ima mnogo nastupa na ovom nivou, a to je ono što nama nedostaje. Tu je i njegova individualna kvaliteta, koja je donijela razliku na stranu Rome” – kazao je Seoane.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here