Edin Puhalo
Edin Puhalo

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, odbranio je naslov prvaka Evrope u teškoj kategoriji, nakon što je prekidom na kraju druge runde savladao Nijemca Alija Ramija!
Puhalo je od samog početka dominirao, a nakon nekoliko jakih udaraca poljuljao je Ramija, čiji se ugao odlučio na bacanje peškira u ring, čime su označili predaju!
Puhalo je tako uspio odbraniti titulu prvaka Evrope i približiti se borbi za naslov prvaka svijeta u najjačoj bokserskoj Federaciji – WBO!

– Moja najveća borba nije bila u ringu, već mimo ringa, jer je sva organizacija pala praktično na mene i moju promotorsku kuću! Nije bilo previše sluha da se pomogne, ali bez obzira na to sretan sam sto sam BiH i Sarajevu poklonio ovu pobjedu! Ovo je velika stvar za bh. boks i ko se imalo razumije u ovaj sport, shvatit će sta znali da jedna država ima prvaka u Evrope i to u WBO Federaciji! Hvala svima koji su mi pomogli, a pobjedu poklanjam svojoj supruzi i porodici”, rekao je Puki, koji je prije pve borbe bio osmi izazivač za prvaka svijeta, a na slijedećem rankingu mogao bi biti i među top 5!
Prije glavne borbe, gledaoci u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici imali su priliku vidjeti nekoliko sjajnih mečeva i pobjede Hasne Tukić, Mirsada Ćebe i odličnog Ibrahima Odobašića!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here