Nogometna reprezentacija BiH u okviru Lige nacija u petak 4. septembra sastat će se sa Italijom, a 10.septembra na svom terenu dočekat će Poljsku.

Svoje utiske i razmišljanja podijelio je reprezentativac Eldar Ćivić.

– Svi smo raspoloženi i do sada je sve u najboljem redu. Mislim da smo poželjeli da igramo a pred nama su dvije dobre utakmice i nadam se pozitivnom rezultatu. Možda je bolje što su ovi susreti prije baraža, jer imamo malo više vremena da se uigramo i prilagodimo novom selektoru i stručnom štabu. Smatram da u Italiju treba da idemo ne samo da bi odigrali dobru utakmicu već uzeli i neke bodove – kaže Ćivić i nastavlja:

– Bili smo blizu toga prošle godine u Torinu, gdje smo u prvom poluvremenu pokazali da možemo da ih nadigramo. Nismo izdržali do kraja i nesretno smo izgubili. Ipak, bez obzira na to što se radi o velikoj reprezentaciji koja voli da igra, oni prave i greške koje mi možemo kazniti.

Defanzivac Ferencvaroša ističe kako će nam nedostajati navijači.

– Navijači će nam svima nedostajati. Mi u Mađarskoj igramo pred publikom, tako da će biti malo čudno igrati bez njih. Naši navijači su posebni ali znam da ćemo se boriti i igrati kao da su oni na tribinama.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here