Sabahudin Topalbećirević na svojoj Facebook stranici ugostio je nekadašnjeg nogometnog reprezentativca BiH Elvira Bolića, koji je govorio o klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

Bolić je govorio o povratku u Čelik i reprezentaciju Bosne i Hercegovine te da vjeruje da će doći dan kada će sa svojim prijateljima pokušati da napravi nešto.

“Vjerujem da će doći dan kada ću sa svojim prijateljima pokušati da napravim nešto. Možda iz nekog razloga, jer sam to već radio i u Bosni i u Turskoj od restorana i nekih drugih privatnih stvari. Pokazao sam da se može kada se radi kako treba. U sportu je to malo drugačije. Ipak, sa pravim ljudima i sa dobrom atmosferom mogu se napraviti neke dobre stvari”, jasan je Elvir.

Bivši bh. reprezentaitvac prokomentarisao je i susret iz 1997. godine kada je Hrvatska na Maksimiru u okviru kvalifikacija za SP 1998 savladala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:2.

Hrvatskoj  je tada bila potrebna pobjeda da ostane u igri za jednu od prve dvije pozicije, dok je reprezentacija BiH bila bez ikakvih šansi.

“Ja nisam igrao od početka protiv Hrvatske u Zagrebu, jer sam samo dan ranije nastupio u derbiju za Galatu protiv Fenera. Mi smo u tom meču igrali dobro, propustili neke velike prilike. U nekim momentima su nam hrvatski reprezentativci prilazili i molili da ne prilazimo golu”, rekao je Bolić, a Baho se na to nadovezao kazavši da će ovaj dio razgovora vjerovatno prenijeti i mediji.

Bolić je nakon toga dodao da je to istina te da mu je Zvonimir Boban prišao i zamolio ga da ne napadaju na gol Hrvata.

“Mi smo počeli igrati još bolje kod rezultata 3:2 za njih, a oni su bili u grču. Hrvaska je bila u tom trenutno sigurno bolja od nas, ali mi smo počeli praviti šanse. Bilo je onda stanite, gdje ćete, mi smo komšije. Naravno, mi smo svi prijatelji i drago mi je da su oni otišli na prvenstvo 1998. godine. Ta generacija Hrvatske je bila zaista impresivna.”

Hrvatska je na kraju osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi za SP, u baražu eliminisala Ukrajinu te predvođena Ćirom Blaževićem osvojila treće mjesto na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here