Legendarni bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić u razgovoru za sportsport.ba prokomentarisao je prekid Premijer lige BiH.

“Gledajući dešavanja u ostalim zemljama regije, malo je čudno da se sezona završila samo kod nas. Kod nas očito politika i dalje igra glavnu ulogu. Stvari se rješavaju za stolovima za kojim ne bi trebale. Većina klubova je bila za nastavak sezone i onda dođe jedan ministar Šeranić i kaže – ne može, a može Đoković igrati… Nemojte me zezati. I na sve to u N/FSBiH i šute jer znaju da bi Vico Zeljković iz Borca trebao doći na predsjedničko mjesto”, rekao je Bolić.

Elvir Bolić dotakao se Čelika i rekao da su ga u proteklom periodu zvali da se uključi u rad kluba.

“Bilo je poziva, ali ne mogu ja ući u klub na način da se koristi moje ime samo kroz propagandu i da se kaže: ‘Evo, i Elvir je s nama’. Šta imamo od toga? To je kompleksno pitanje. Ne mogu ja sam riješiti problem u Čeliku. Ne može ni jedan Mamić.”

Ne planira još da se vrati nogometu.

“Nedostaje mi nogomet, ali znajući i gledajući šta se dešava, bolje je ovako. Vidim šta se radi, a po prirodi sam takav da jednostavno to ne bih mogao gledati, nervirao bih se i samo sebe trošio. A teško i da bi kao pojedinac mogao šta popraviti. Zato i ne ulazim u nogomet. Da se stvorilo pravo stanje da se može normalno funkcionisati, drugačije bi bilo. Ja mnogima vjerovatno ne bih bio ni podoban jer želim normalne stvari. Evo, pogledajmo ovo sa Savezom. Meni kao sportisti niko ne može objasniti zbog čega se prekinulo prvenstvo.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here