Jedan od najboljih napadača u historiji Bosne i Hercegovine Elvir Bolić u razgovoru sa poznatim komentatorom Sabahidinom Topalbećirevićem, govorio je o dešavanjima iz vremena kada je on bio član nogometne reprezentacije BiH.

Bolić je u razgovoru govorio o legendarnome reprezentativcu BiH Hasanu Salihamidžiću.

“Ja sam s Hasanom pravo dobar. To je momak koji je sigurno mogao dati više za reprezentaciju, kao i ja. Ali, smatram da smo previše očekivali od Hasana. Igrao je za Bayern, dali smo mu desetku i očekivali smo da će on sada tu zabijati golove ili tako nešto. Gledajući njegove dobre utakmice za reprezentaciju, tu je on igrao ono što igra i u Bayernu. Ali, mi smo u jednom momentu očekivali, pošto je on igrač Bayerna, da radi neke stvari koje ni u Bayernu nije radio.”

“Osim toga, smatram da ni sam odnos prema njemu nije bio korektan. Imao je i on svojih sitnica… Mislim da je on više Nijemac nego Bosanac, po načinu razmišljanja. I njemu je puno više smetalo sve ono što se dešavalo oko reprezentacije i u reprezentacijiu nego nama koji smo tu odrasli. Svi mi smo znali da je to tako, da spavamo u prikolicama, da jedemo hamburger za ručak pa igramo protiv Danske… Njemu je to bilo malo šokantno. Govorio je ‘šta je ovo?’ Nismo imali lopte za treninge, dresove… Sve to njemu je bilo šokantno. Bilo mu je nejasno. Bilo je tu stvari koje su uticale na njega da ne pruži koliko je mogao. Ali, ima puno igrača koji su u klubovima igrali bolje nego u reprezentacijama ili obrnuto”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here