Elvir Koljić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač rumunske Craiove, u oktobru prošle godine doživio je tešku povredu na utakmici njegovog kluba i Poli Iasija, a upravo je u razgovoru za MeridianSportBH naš fudbaler otkrio kada se vraća na teren.

“Trenutno se osjećam jako dobro. Poslije reprezentativne pauze se vraćam na teren i svakako ću dati svoj maksimum da nastavim tamo gdje sam stao. Klupske, kao i lične, ambicije su najveće moguće i srećan sam što je tako. Igramo na dva fronta, u vrhu smo prvenstvene tabele i očekuje nas polufinale Kupa Rumunije, želimo do kraja u oba takmičenja i imamo velike šanse i veliko pravo nadati se najuspješnijem scenariju po nas”, kazao je Koljić za MeridianSportBH.

Bh. napadač se potom osvrnuo na tekuću sezonu u dresu Craiove.

“Ova sezone je kako ekipno, tako i za mene individualno, počela na najbolji mogući način. Počeo sam sezonu s ulogom klasične devetke na terenu, s ograničenim defanzivnim zadacima gdje sam najveći dio svoje energije trošio na napadačke akcije. To mi je odgovaralo i postigao sam šest golova u prvih šest utakmica, a ekipa je u prvih sedam kola upisala maksimalni 21 bod. Pričalo se tada i o mom velikom izlaznom transferu, istina je da je on trebao biti realizovan, ali samo par dana prije očekivanog ozvaničenja sam doživio tešku povredu na terenu, pa je i to palo u vodu”, kazao je Koljić.

Koljić je, između ostalog u razgovoru za MeridianSportBH, prokomentarisao i igranje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine te otkrio kako je to za njega ispunjenje dječačkog sna.

“Kada dobijete priliku da igrate fudbal sa igračima kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Edin Višća i ostali tada znate da radite pravu stvar. Svi ti momci su, pored toga što su vrhunski fudbaleri, izvanredni ljudi koji su spremni svakome pomoći i za to u okviru reprezentacije odvajaju veliku količinu energije, time i svoj značaj za ekipu, ali i značaj same reprezentacije podižu na puno viši nivo. Svaki njihov savjet nama ostalima jako puno znači. Nadam se da ću dio reprezentacije biti i nakon ove povrede, ali to ipak ponajviše zavisi od mene i mojih nastupa na terenu”, istakao je Koljić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here