U okviru 30. kola BHT Premijer lige u nedjelju će se na Grbavici sastati FK Željezničar i FK Mladost Doboj Kakanj.

Plavi su danas na Grbavici tim povodom održali i press konferenciju.

“Definitivno gledajući raspored možemo se nadati da ćemo nakon ovog kola biti u povoljnijoj poziciji jer naši konkurenti gostuju i imaju teže utakmice od nas. Probaćemo nešto izvući, ali taj dio posla koji će nam preostati neće biti lagan s obzirom na kvalitet protivnika. Ako se prisjetimo prošle utakmice, sve će vam biti jasno. Dva i po mjeseca smo u grču, a ukoliko nam konkurenti kiksaju u subotu, u nedjelju bi naši igrači trebali ući znatno opuštenije u utakmicu. Moramo biti sto posto skoncentrisani i motivisani kako bi ostvarili pobjedu u duelu sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja“, kazao je Amar Osim.

FK Željezničar zauzima trenutno četvrto mjesto na tabeli, dok FK Mladost Doboj Kakanj nalazi se na devetom mjestu, ali ne idu u Sarajevo sa bijelom zastavom.

Kontaktirali smo golmana FK Mladost Doboj Kakanj koji je za naš portal www.bhlopta.com rekao: “Očekuje nas jedna teška utakmica sa puno borbe i žara. Željezničar je kvalitetna ekipa sa odličnim pojedincima. Mi dolazimo na Grbavicu rasterećeni, dok je naš protivnik pod imperativom pobjede i tu mi vidimo svoju šansu. Sve u svemu očekujem jednu jako zanimljivu fudbalsku predstavu“ , rekao je Emil Velić.

Treba napomenuti da su za ovaj susret karte na Grbavici sniženje (Jug – 2 KM Sjever – 4 KM Istok – 5 KM Zapad – 10 KM dok je ulaz za djecu i žene besplatan), kako bi došlo što više navijača.

Utakmica se igra u nedjelju u 20 sati, a utakmicu će prenosti Moja TV.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here