Službena Facebook stranica FK Mladost Doboj Kakanj danas je objavila razgovor sa povratnikom među stative Emilom Velićem, a mi vam ga prenosimo u cjelosti.

Kakve su impresije nakon povratka u prvi tim?

Lijepo je vratiti se na gol Mladosti, poslije za mene teškog i turbulentnog perioda. Radio sam jako naporno i nisam odustao, kako bi spreman opet dočekao šansu i iskoristio je na najbolji mogući način.

Da li si nakon odsustva poželio da staneš na gol i da doprineseš Mladosti da izađe iz rezultatske krize?

Nakon tolike pauze sigurno je da sam poželio takmičarske utakmice, jer trening je jedno, a utakmica sasvim drugo. Pogotovo mi je drago što sam se vratio na gol Mladosti, jer nisam htio odustati i napustiti klub, pogotovo ne u ovoj situaciji u kojoj se klub nalazi. Vjerovao sam u red, rad, disciplinu i naravno mora doći vrijeme kad će to neko prepoznati, tako da se zahvaljujem šefu stručnog štaba Ibri Rahimiću što mi je ukazao priliku i vratio me među stative, a ja ću gledati da se odužim dobrim igrama i odbranama kako bi što prije izašli iz trenutne situacije.

Kakva je atmosfera na pripremama na Vlašiću?

Atmosfera je na visokom nivou, sigurno da su nam pripreme dobro došle i u vidu stvaranja timskog duha, te da bi otklonili nedostatke koje imamo i kako bi počeli da osvajamo bodove koji su nam prijeko potrebni.

Očekivanja na Grbavici u subotu?

Utakmica će biti izuzetno teška, pogotovo jer igramo na Grbavici, a svi znamo kako Željo igra ove sezone, međutim nećemo ići sa bijelom zastavom, već želimo da se vratimo sa Grbavice neporaženi. Ovom prilikom pozivam sve naše vjerne navijače da nas podrže i da nam pomognu da ostvarimo dobar rezultat.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here