Zdravko Mamić je 2015. godine po svaku cijenu želio da dovede u Dinamo iz Zagreba bivšeg reprezentativca i kapitena BiH, Emira Spahića, a sada je legendarni kapiten Zmajeva i otkrio zašto do transfera nije došlo.

“Propao je zbog toga što mi moji prijatelji Hajdukovci to nikada ne bi oprostili, posebno moj kum Miho (smijeh). Razgovarao sam s Zdravkom Mamićem o prelasku, ali znao sam da to neće biti lako izvedivo, zbog niza razloga koji nisu ovisili o meni. Dan nakon što me je Mamić kontaktirao poštom mi je poslao dres Dinama s brojem 4 i mojim imenom. Tada sam se baš nalazio kući u Dubrovniku”, izjavio je Spahić.

Rekao je i šta misli o Zdravku Mamiću.

“Znam ga jako dugo. Prvenstveno mislim da je dobar biznismen. Neko će reći da je pokvaren i prevarant. Ja ga takvim nisam doživio. Smatram također da je dobar čovjek koji zna pretjerati. Mediji to još znaju potencirati pa često ispadne čista katastrofa. Ali, on je taj koji Dinamo drži na tvom nivou. Dokazuju to i transferi napravljeni iz Dinama zadnjih godina.”

Emir Spahić je na kraju umjesto u Dinamu završio u Hamburger SV-u koji je bio ujedno i njegov posljednji klub u karijeri.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here